17:45

Sövestads IF

Referat: Öja FF - Sövestads IF

Kvällens DM-fight mot Sövestads IF spelades i väldigt härligt senvinterväder under en stjärnklar himmel. Det är inte varje dag vi spelar kvällsmatch en söndag! Våra fjorton killar var taggade till tusen och det märktes redan under uppvärmningen att taggtråden funnits på de flestas tallrikar tidigare under dagen.

Vårt mål var att under hela matchen vara det bollägande laget och försöka styra spelet med bollen på och längs plastgräset. Dessutom att vara breda i anfallsspelet och försöka komma runt längs ytterytorna. Till en början var spelet rätt så spänt och kortpassningstänket praktiserades mer i form av längre ostrukturerade passningar vilket är en ytterst svår spelmodell. Det var inte förrän efter ca halva första halvleken som spelet höjdes kvalitetsmässigt. Bollen rullades längs gräset i alla riktningar under kontroll beroende på att rörelsen hos killarna blev betydligt bättre. Första målet hittade in bakom Sövestadkeepern via Theo Mårtensson som var sista man på bollen efter en tilltrasslad situation framför mål. Men detta var också skörden av ett högt pressarbete av våra killar, vilket är ett vinstgivande drag. 1-0, skönt att få göra första målet. Inte många minuter senare var det dags igen. Strålande fint passningsspel låg till grund för 2-0. Teo Martinsson och Elias Thorén var regissörerna men det var Max Brandt som placerade bollen i nätmaskorna till tvåmålsledning i pausvila.

I paus återupptog vi fokus på bollägande, passningskvalitet och belyste vikten av att vårda bollen. Vår höga press hade sugit musten ur våra motståndare och Sövestad blev mer och mer sällsynta besökare på vår planhalva. I offensiv riktning firade våra killar fina triumfer. 3-0 kom efter ett tungt ribbskott av Elias Thorén och påpasslig volleyretur snyggt i kassen av Edvin Carmfors. 4-0 kom efter en av väldigt många fina attacker längs kanterna. Alexander Gren tryckte in bollen snett framför mål där bollen styrdes in i eget mål av en back i motståndarlaget. Dagens sista mål fram till 5-0 gjorde Malte Mattisson som lobbade in bollen i nätmaskorna efter väldigt fyndigt passningsspel utanför 16-meterslinjen som till slut frispelade bollen till Malte. Läckert spel killar! Många många fina passningskombinationer och vårdat bollägande låg till grunden till storsegern. Lägg därtill ett tufft och tight defensivt arbete som inte bjöd motståndarna på någon het chans över huvudtaget.

Nu väntar seriefinal på söndag 20 mars. Bortamatch mot Södra Sandby/GOF IF som precis som vi tagit sex poäng efter de två första omgångarna. Spännande...

Träning måndag och onsdag kommande vecka, precis som vanligt. Vi ses då! Observera att vi även kommer ta ett lagfoto imorgon måndag i anslutning till träningen. Har du en matchtröja hemma så ska du ta med den till fotograferingen.